ORNI LUTEÏNE 5%

(Poids: 50 g)

Op voorraad

13,90
Aflevergewicht: 50 g


EIGENSCHAPPEN

De kleurstof carotenoïde xanthofyl met geel kleurend vermogen is essentieel voor gele lipochromen. Verbetert de intensiteit en de helderheid van rode lipochromen. Bezit ook antioxiderende eigenschappen die de immuniteit alsmede de algemene goede gezondheid en in het bijzonder de bescherming tegen verslechtering van het gezichtsvermogen bevordert. Voortijdige veroudering van de ogen leidt vaak tot blindheid bij sommige vogelsoorten van minder dan 3 jaar.

Ook beschikken over antioxidizing deugden die kader de immuniteit, alsmede de steunintensiteit en de helderheid van het Rode lipochromes.

GEBRUIKSAANWIJZING

Een week voor de geboorte tot de tweede week van leven toedienen, behalve bij mozaïekvogels waarbij we niet beginnen met kleuring tot het begin van de jeugdige rui. Blijven toedienen tijdens de rui, maar kijk uit voor overmatig gebruik wat resulteert in een te felle gele kleur wat nadelig is voor de standaard beschouwing.
Alle kleurstoffen zijn belastend voor de lever, het is raadzaam om vogels regelmatig te voorzien van leverbeschermingsmiddelen.
Meer over activering van de kleuring : zie inleidende paragraaf.

 

DOSERING

Gele kleurstof : 2 tot 3 eetlepels per kilo voer
Intensivering rode kleuring : 2 tot 3 theelepels per kilo voer naast de bestaande toediening van rode kleurmiddelen
Oplosbaar product dat ook kan worden toegevoegd aan drinkwater. Gebruik in dit geval voor 1 liter water de helft van de dosering voor 1 kilo voer.
Opmerking : zoals altijd met kleuring hangt de benodigde dosering hoofdzakelijk af van de genetische capaciteit van de lijn van vogels in kwestie. De benodigde hoeveelheid is dus verschillend per lijn van vogels en moet door de kweker specifiek worden aangepast per vogelsoort.

SAMENSTELLING

 kilo Luteine 50 g Excip 950 g

Aanvullende productinformatie

Poids 50 g

Klanten die dit product kochten, kochten ook

ORNI PROVEN
16,90

Blader ook door deze categorieën: Kleuring, Categories